Pași pentru racordarea la sistemul de distribuție gaze naturale, extindere rețea și branșament gaze naturale

  1. Clientul pune la dispoziția firmei AS-ROMPRIM S.R.L. documentele necesare (vezi secțiunea Acte necesare) fizic la sediul firmei sau scanate lizibil pe mail-ul nostru de contact.
  2. Firma noastra depune actele pe platforma online Delgaz Grid S.A. in vederea obtinerii Schiţei cu soluţia tehnică de alimentare si Avizul tehnic de racordare la sistemul de distribuţie a gazelor naturale. Costul de analiza cerere este de 83,30 lei si se achita pe baza facturii emise de catre Delgaz Grid S.A.
  3. Pentru bransament in baza schiţei cu soluţia tehnică de alimentare se intocmeste de catre Inginerii firmei noastre oferta de pret conform normelor stabilite, a preturilor standard pe ml. agreate de catre OSD si in functie de complexitatea lucrarii. In cazul extinderii de retea Studiul Tehnico-economic include si o cota de participare la investitie din partea OSD, astfel oferta noastra de pret va contine atat costul direct ce urmeaza sa fie achitata de catre client, cat si cota de participare a OSD, mentionate ambele distinct.
  4. De la emiterea Avizului Tehnic de Racordare aveti la dispozitie maxim 30 zile sa se depuna raspunsul (semnarea unei notificari) catre Delgaz Grid S.A. Completarea Notificarii pe baza preturilor agreate si transmiterea acesteia se realizeaza de catre firma noastra, singura obligatie a clientului este de a se prezenta la sediul firmei pentru semnarea in original a acestei Notificari.
  5. Este necesara semnarea cu firma noastra a unui Contract de mandat pentru intocmirea si obtinerea avizelor impuse de la Primarie si Regii. Plata acestui serviciu si costul estimat al avizelor (prin intocmirea Decontul final de regularizare se poate restitui contravaloarea ramasa daca costul total al avizelor la finalul lucrarii este sub valoarea estimata sau se solicita suplimentar daca valoarea avizelor depaseste valoarea estimata) se achita in numerar la sediul firmei noastre (vezi Contact).
  6. In urma depunerii Notificarii mentionate la pctl. 4 se emite de catre Delgaz Grid S.A. o factura ce reprezinta costul bransamentului pentru care clientul beneficiaza de un termen de plata de 15 zile calendaristice. Aceasta factura se poate achita la orice Pay Point (Atentie: cu mentiunea ca plata sa fie efectuata in contul de Distributie si nu cel de Furnizare), la orice Banca sau prin Online Banking (pe factura regasiti conturile bancare disponibile). Recomandam pastrarea dovezilor de plata pana la finalizarea lucrarii.
  7. In urma intocmirii proiectului, verificarii, avizarii acestuia si obtinerea Autorizatie de Construire se poate face programarea executiei. In cazul extinderilor de retea gaze naturale costul agreat cu clientul in baza ofertei se achita in numerar sau prin O.P. cu 5 zile lucratoare inainte de data programata pentru executie pe baza facturii emise de catre firma noastra.